Hiru otoitz-abesti / Laura P. Larraya ; [azala eta barruko irudiak] J. A. Labari ; [itzulpena, Antton Olano (Rosetta T. Z.)] - Larraya, Laura P. (Sanferminetan, denak berdinak (Erein), 2021)
San Fermin festa betean, ipuin-bilduma honetako protagonistek pertsona guztien arteko berdintasuna aldarrikatzen dute. Tradizionalak bezain iraultzaileak izan gaitezkeela erakutsiko digute: erraldoien konpartsan, erreginak aurretik ibiliko dira; behia suzko entzierroan aterako da; Maialenek... Ez gara gehiago desberdin izango, epaitzen gaituenaren aurrean. Urrats bat da... Gora San Fermin! Ipuin honetako protagonistak hilabeteak daramatza entzierroa korritzeko prestatzen. Suziria jaurti aurreko une horiek nola bizi dituen kontatuko digu, zezenen apatx-hotsa hurbiltzen sumatu orduko sentitzen duen beldur eta zirrara goxo hori azalduko.