Goazen mendira : ikusi eta ikasi : 42 salidas - Nuñez, Alfredo; Gallastegi, Joseba; Araba. Foru Aldundia. Euskara, Kultura eta Kirol Saila; Iturribero Mendi Taldea (Durana) ([Gasteiz] : Kultura, Gazteria eta Kirol Saila, 2004)
Iturribero Mendi Taldeak 1978-79 ikasturtean hasi zuen bere ibilbidea eta geroztik bertan parte hartzen dute Duranako Ikasbidea Ikastolako gurasoek eta ikasleek. Orduan hasi zirenen eta gaur egun eta kopuru handiagoan parte hartzen dutenen arteko zubi lana eginez obra hau aurkeztu dute, ordukoek eta gaurkoek denok baitute zerikusirik horretan. Liburuan ageri diren 42 irtenaldiak aukeratzeko ez da irizpide zehatzik erabili, Iturribero taldekoek azkenotan egindako irtenaldiak dira besterik gabe. Mendien katalogo ofizialean Arabako 127 mendi biltzen dira, eta oraingo honetan 42 irtenaldi eskaintzen dira.
Bibliografía: 291-292 or. eta aurkibideak: 285-290. or.
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Txangoak -- -Araba -- -Gidak; Mendi-ibiliak -- Araba -- Gidak; Araba -- Deskribapena; Monografiak