Motx-motxean : aforismoak hasiberrientzat / [testua] Juan Kruz Igerabide ; irudiak, Koldobika Jauregi - Igerabide, Juan Kruz (Denonartean, 2021)
Zer da aforismoaren egia? Esaten hasi, eta amildegia. Aforismoa edo zuhur-hitza balio literarioa duen esaldi edo esaera gogoangarri bat da. Esaeraren mezua garrantzitsutzat edo interesgarritzat jo da eta literaturan askotan errepikatu izan da.