Besteak ez bezalako bidaia - Álvarez Orozco, Amaya; Hernández, Amando; Dacal, Xabier; Goitia, Leire (Bilbo : Agalir, 2018)
Lukas eta Niko ia zortzi urteko bi mutiko dira eta egunero ikaragarri saiatzen dira beren gelako kideak bezalakoak izaten. Eskolako txango batean, ia ustekabean, bidaia ikaragarri baten bitartez, Zeusen lurraldera eramango dituen bide bat aurkituko dute. Toki magikoa, soilik "besteak ez bezalakoak" direnak sar daitezkeenak. Bertan, dena da bestelakoa; eta, Arthurrekin batera, oso dragoi berezia, beren mundura itzuliko dituen bidea urratuko dute. Lurralde horretan, indioak, zaldunak eta erraldoi bat topatuko dituzte. Beraiei esker, benetan zein ausartak eta indartsuak diren ikusiko dute; eta, esan beharrik ez dago, inor ez dela besteak bezalakoa. Eta zuk? Lagundu nahi al diezu?
8 urtetik aurrera (gorria)
Un viaje diferente a los demás
Keywords: Gatazkak gainditzea; Haur gaixoak; Txakurrak; Tourette sindromea; Gaixotasunak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak