9 mm parabellum / M. A. Mintegi Larraza - Mintegi Larraza, Miguel Angel (Narratiba (Erein), 2021)
Martin sorterrira itzuli da. Behartuta joan zen eta behartuta itzuli da, amaren hiletetara. Joan zenean bizitza oso bat utzi zuen herrian, urte askotako une on eta txarrak, azken aldikoak oso txarrak. Ez ditu ahaztuak, ezin du, baina iraganaren itzaletan zokoratuak ditu. Itzulerak, ordea, argitara atera ditu, eta Martinek berriz ere topo egingo du maite zuen emakumearekin, alaba galduarekin, familiarekin, lagunekin, lagun izandakoekin eta aurkariekin... ...Eta ezkutaleku batean gordeta utzi zuen garai hartako zoritxarreko oroigarriarekin.