Basajaun eta munduko beste lagun iletsu batzuk - Navas Zeledón, Donald; Zubialde, Izaskun; Egurza, Asun (Berriozar : Denonartean, 2021)
Liburu honek mundu honetan bidelagun ditugun izaki fantastiko horiek ezagutzera gonbidatzen gaitu, haurren begiradatik eta haurren ilusioarekin. Ezberdinarekiko errespetuaren alde egiten dugunean konturatzen gara geure kondairak eta kultura maiz uste duguna baino askoz unibertsalagoak direla. Lurra eta eskaintzen dizkigun leku guztiak zaintzera bultzatzen gaitu, haurtzaroko ohiko nobleziarekin eta mirespenarekin.
4 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Munduko haur-ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Alegiazko pertsonaiak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak