Ahozko hitzetatik idatzietara : ikasi eta jardun / Ana Eizagirre Sagardia - Eizagirre Sagardia, Ana (Euskara mintzagai (Kultura Saila), 2007)
Udako Euskal Unibertsitateak "Ahozko hitzetatik idatzietara: ikasi eta jardun" ikerlana dakarkigu. XIX eta XX. mendeetan zehar irakurtzen eta idazten ikasteko aukeren bilakaera eta euskaraz idatzitakoa irakurtzeko herritarrek izan dituzten moduak zeintzuk izan diren ulertzen lagunduko dizuten gako nagusiak eskainiko dizkizu lan honek.