Groau! - Arrieta Malaxetxebarria, Yolanda (Berriozar : Denonartean, 2021)
Yolanda Arrietaren haurrentzako antzerki-lana. Nork ez du, behin edo behin, haurra izan eta tximinoa dela pentsatu; katua izan eta txotxongilo gisa ikusi bere burua? Bai, hau katu baten istorioa da. Katakume txiki, nerabe eta, azkenean, gazte izatera helduko den katakume baten istorioa. Baina ez da katu arrunta baten istorioa. Ez! Katu honek ahizpa bat dauka. Ama ere bai. Amona izan daitekeen izeba bat ere badauka, baina katu honek bere etxean beste inork ez daukan beste gauza asko dauzka. Ile beltzbeltza, indar gutxi, gorputz txikia eta ahots bi txi-bitxia: miau egin beharrean groau! egiten du.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Katuak; Antzerkia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak