Euskararen geografia historikoa - Arejita, Adolfo; Manterola, Ander; Oar-Arteta, Segundo; Labayru Ikastegia; Euskadi (Autonomia Erkidegoa). Kultura Saila. Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2007)
Labayru Ikastegiaren eskutik datorren Euskararen geografia historikoa ikerlanak euskarak menderik mende bizi izandako gorabeherak azalduko dizkigu, gure hizkuntzaren mapak zeintzuk izan diren irudikatuta. Munduko hizkuntza zaharrenetakoak kanpotik etorritako eraginei zelan eutsi dien, zelan asmatu duen bizirik jarraitzen ikasi ahal izango dugu.
Bibliografia: 55. or.
Keywords: Euskara -- Historia; Baliabide digitalak; Monografiak