Euskararen geografia historikoa / Adolfo Arejita, Ander Manterola, Segundo Oar-Arteta (Labayru Ikastegia) - Arejita, Adolfo (Euskara mintzagai (Kultura Saila), 2007)
Labayru Ikastegiaren eskutik datorren Euskararen geografia historikoa ikerlanak euskarak menderik mende bizi izandako gorabeherak azalduko dizkigu, gure hizkuntzaren mapak zeintzuk izan diren irudikatuta. Munduko hizkuntza zaharrenetakoak kanpotik etorritako eraginei zelan eutsi dien, zelan asmatu duen bizirik jarraitzen ikasi ahal izango dugu.