Hik hasi 262 : ahozkotasuna ardatz (Lasarte-Oria : Xangorin, 2021)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Euskara, gazteak eta gozamena, errimaturik -Gai nagusia: "Ahozkotasuna ardatz". -Elkarrizketa: Beatriz Akizu "Korapilo handiak eta talkak dauden arren, adostasunerako oinarri sendo bat dago hezkuntza komunitatean". -Esperientziak: "Inuiten egoera Groenlandian". -Ekarpenak 1: "Komiki-birtuala: euskaraz idazteko motibazio-tresna". -Ekarpenak 2: "Hezkidetza-prozesuak martxan II: talde eragilearen eraketa eta funtzionamendua". Ahalduntze Eskola: Txiki Dya Kluba -Galdeidazu: "Noiz bihurtuko ditugu ikasgelak bulego?". -Argitalpenak -Proposamena: "www.berria.eus/ikasgela". -Atzeko atetik: Ibai Azpirotz Huegun.
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2022ko deialdia)
2021/10/07
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; Ahozkotasuna; EIMAk onetsitako materialak