Txoriburu - Escribano González, Alicia; Blas, Patricia de; Apalauza Ollo, Amaia (Berriozar : Denonartean, 2021)
Simonak 8 urte ditu, eta orotariko txoriz betea du burua: hegatxabalak, txolarreak, karnabak, zozoak... Txorro-txioz eta luma-zurrunbilo batez inguraturik bizi denez, hegan jirabiraka ibiltzen da beti, eta hodeien gainetik erreparatzen dio munduari. Baina jende guztiak ez du ulertzen zer den burua txoriz beterik bizitzea: ez egin zaratarik, orraztu zeure burua, egon adi, txoritan zaude beti... Horrelako gauzak esaten dizkiote Simonari, baina berak izugarri maite ditu bere lagunak, eta ahalegin irmoa eginen du txoriburu bat bezala bizitzea zein ederra den uler dezaten.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Irudimena; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak