Elgoibarko Santa Klara ordenako mojen monasterioa : komunitatearen sorrera eta bilakaera XVI. mendean zehar = El monasterio de monjas de la orden de Santa Clara de la villa de Elgoibar : fundación y evolución de la comunidad durante el siglo XVI / Javier Elorza Maiztegi - Elorza, Javier (Elgoibarko Udala, 2021)
Elgoibarko herriaren sorreraren 675. urteurreneko ekitaldien barruan, Elgoibarko Santa Klara ordenako mojen monasterioa liburua argitaratu du Javier Elorza Maiztegi historialariak. XVI. mendean kokatu du liburua, eta batez ere, komentuaren sorrerari buruzko informazioa jaso du. Liburuaren bigarren zatian komentuan gordeta zeuden dokumentu zaharren transkripzioak jaso ditu. 500 urte baino gehiagoko dokumentuak zeuden komentuan eta haiek kontserbatzeko transkribatu ditu.