Harribeltzeta : herri baten argi-ilunak : ipuin bilduma / Joseba Aurkenerena Barandiaran - Aurkenerena Barandiaran, Joseba (Zortziko, 2021)
Harribeltzetan gauza arras harrigarriak gertatu eta gertatzen ari dira. Bertakoak istorio bitxi eta kilikagarriez mintzo dira. Gertakizun horien oihartzuna gogoan geldituko zaizu biziki ongi estekaturik. Euskal Herriko edozein herri ordezka dezakeen balizko herri honetan, 50 ipuin historiko-mitologikoz osatu liburu honek iraganean finkatzen ditu erroak, orainaldia zeharkatzen du eta etorkizunari begiratzen dio azkarki.