Kanpoaldean / [gidoia, Ana Serna (Al Borde films) ; marrazkiak, Amaia Ballesteros ; itzulpena, Itziar Orbegozo] - Serna Vara, Ana (REAS Euskadi, 2020)
Hodeik eta Mariek bulegoa partekatzen dute "Zu bee project" turismoari aplikatutako I+d+i enpresa transnazional eta modernoan. Hauek eraikinaren beheko aldean lan egiten dute, sotoan.Bilboko Erribera auzoa "Uhartea" da gaur egun, City-aren bihotza. Eraikinak distiratsu daude, teknologiak aurrera egiten jarraitzen du, eta enpresa-jardunbideak garapen ekonomiko bikaina dute. 2112. urtean gaude. Mendebalde osoa kapitalismoak okupatzen du... Dena? Ez! Kanpoaldean "0 zonak" daude, izaki murriztezinez berrpopulatuak, oraindik eta beti bezala, erraldoi trajeatuari aurre egiten diotenak. Bizitza ez da itxuraz bezain erraza munduan zehar barreiatuta dauden enpresa handien estrategietarako. Errealitatearekin duen antz guztia ez da kointzidentzia hutsa. 2020. urtean, merkatu sozialak estatuetan zehar antolatzen ziren jada, sistema kapitalistari erresistentzia eskainiz ea beste ekozipen- eta kontsumo-modu batzuk praktikatuz. Horiek, garai hartan, irizpide etiko, demokratiko, ekologiko eta solidarioekin eraikitako ekoizpen-, banaketa- eta kontsumo-sare gisa deskribatzen ziren.