Asteburua landetxean - Aiertza, Maribel; Zubimendi, Alai (Donostia : Elkar, 2021)
Mendia eta landa gutxi zapaldutako ikasle talde bat Urdaibai inguruko Zabale baserrira iritsi da asteburu pasa. Abentura gosez, barneratu dira neska-mutilak inguruko basoan, baina Eider eta Galder ez dira afalorduan ostatura itzuli. Piruk errezeloa du gazteen arrastoa Ateramiñe kobazulora bidean galdu dela. Lagun-taldea euren bila abiatuko da eta abentura sinestezin batean harrapatuta geratuko dira guztiak kobazuloaren barruan. Auzoko mutil bat izango da abentura zirraragarri honen lekuko eta konplize. Abentura, historia eta zientzia fikzioa uztartzen dituen istorio hau adiskidetasun istorio samur bat ere bada.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Adiskidetasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura