Berria ikasgela : euskarazko hitzak dituen lehen liburua aurkitu dute - Oiartzabal Azketa, Ainhoa; Berria (Egunkaria) (Andoain : Berria, 2021)
BERRIA Ikasgelak hezkuntza sisteman erabiltzeko askotariko edukiak eskaintzen ditu: irakurgaiak, bideoak, infografiak, audioak... BERRIA egunkariak landutako edukiak dira, azken urteotako argitalpen aukeratuetan oinarrituak.'De rebus Hispaniae memorabilibus' liburuaren 1533ko edizioaren ale bat da, eta Mintzoa argitaletxeak eskuratu du. Liburua ezaguna zen, eta lehen edizioa 1496-1497koa da. Edizio hark, ordea, ez zuen euskarazko hitzik. Lucio Marineo Siculorena da lana.
Material hau berria.eus webgunetik ekarria da.
Keywords: Euskara; Baliabide digitalak; Ikasmaterial osagarriak; Eduki digital didaktikoak; Erreferentzia-materialak