Lehengusu biziki esnoba / testua eta marrazkiak, Barbara Cantini ; itzulpena, Mari Eli Ituarte - Cantini, Barbara (Mortina (Mezulari), 2018)
Mortina eta bere lagun Betilun, erbi-txakur albinoa, izeneko Angustiasekin bizi dira. Halako egun batean, ezustean, Dilbert lehengusua agertuko da Villa Dekadenten gonbidapen misteriotsua jaso duela argudiatuta. Mutiko esnoba eta handiputza da Gilbert. Mortinak ez daki ezer gonbidapen horretaz eta izeko Angustias ez dago inguruetan, bat-batean desagertu egin dela dirudi. Eta hori guztia nahikoa ez balitz, Mortinaren lagun diren herriko zenbait neska-mutiko ere antzeko gonbidapen batekin agertzen dira. Mortinaren ikaragarrizko arrakastaren ostean, neskato zonbiaren abentura berri bat duzu esku artean. Barrez lehertzeko modukoa!