Etxepare jalgi hadi batura - Amuriza, Xabier (1941-) ([Bilbo] : Erroteta, 2021)
Bernart Etxepareren "Linguae vasconum primitiae" inprimatutako euskarazko lehenengo liburuaren bertsio-itzulpena egin du Xabier Amurizak euskara batuan, betiere Etxepareren airea eta edukia errespetatzen saiatuz.1545ean argitaratutako liburua hamabost poemek osatzen duten bilduma da, hitzaurre labur bat ere baduena.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura