Etxepare jalgi hadi batura / Xabier Amuriza - Amuriza, Xabier (1941-) (Erroteta, 2021)
Bernart Etxepareren "Linguae vasconum primitiae" inprimatutako euskarazko lehenengo liburuaren bertsio-itzulpena egin du Xabier Amurizak euskara batuan, betiere Etxepareren airea eta edukia errespetatzen saiatuz.1545ean argitaratutako liburua hamabost poemek osatzen duten bilduma da, hitzaurre labur bat ere baduena.