Nikole bijotzekua : 2020ko berrogeialdiko egunerokoa - Jimenez, Edorta; Agirreazkuenaga, Joseba (Aduna : Elkar, 2021)
Nikolasa Atxikallende, Sabino Arana Goiriren alarguna, pertsonaia ahaztua, baztertua eta laidoztatua izan da, etsaiek ez ezik, baita hurbilekoek eta ahaideek ere. 2020ko itxialdian haren figura berreskuratu, laudatu, eta haren historia kontatzen jarri da egilea, poesiarik onenaren edertasun lirikoaz eta thriller bizkorrenaren intriga guztiaz
Keywords: Atxikallende, Nikolasa -- (1873-1903); Saiakerak; Biografiak