Bizitzaren benetako funtsa - Sauré, Jean-François; González de Matauco, Jorge; Ferreiro, Fernando; Hernández, Esteban ([Legutio] : Saure, 2021)
Askorentzat, bizitzako motibazio nagusia arrakasta lortzea eta besteen gainetik egotea da. Benetan ez dakitena da zein pozgarria den arrakasta izatea inor baino gehiago sentitu beharrik gabe. Bizitza norberarentzat bizi behar da, eta norberari harro sentiaraziko dioten helburuak izan. Esan ohi den bezala: «Batzuetan benetako garailea ez da garailea. Gehiago balio du porrot loriatsu batek distirarik gabeko garaipen batek baino». Bakoitzak bere helburuak ditu, bere jomugak bizitzan, baina horiek lortu ala ez, baliotsuagoa da bidea eta akatsetatik ikastea helmugara iristea baino. Batzuetan, bide erdian aurkitzen dugu benetan nahi duguna, eta garrantzitsuena helmugara iritsi baino lehen jakitea da, eta konturatzea, bide osoa egin ondoren, ez garela zoriontsu. Zoriontasunak eta norbere buruarekin ondo sentitzeak oso rol garrantzitsuak dituzte gure bizitzan, izan editore, kirolari profesional edo kale-garbitzaile. Oso gustuko baduzu, aurrera, ez utzi besteei epaitzen zure lehentasunak benetan ezagutu gabe. Komiki hauek ondo baino hobeto jasotzen dute benetan garrantzia duena edo, aitzitik, azaleko zatia. Jende asko baliatzen da bere ospeaz, bere botereaz, baina, barru-barruan, ez dira zoriontsu. Hala ere, bizitzan arrakasta lortzen ahalegintzen diren pertsonak ez dira besteekin alderatzen, beren buruarekin ondo sentitzeagatik egiten dute. Nabari da bere apaltasuna, eta bere motibazioa bere zoriona dela. Benetako funtsa eta erantzuna da bizitzan.
Kirolaren balioak / Jorge González de Matauco, Fernando Ferreiro. Matxinsalto-argitaratzailea / Jean-François Sauré, Esteban Hernández. Esaerak eta ikasbideak / Jean-François Sauré, Esteban Hernández
8 urtetik aurrera
Keywords: Kirolariak -- Komikiak- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Kirol-etika -- Komikiak- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Komikiak