Newton eta etorkizunerako bidaia : klonak vs robotak / [gidoilariak, Edorta Corpas ; ilustratzailea, Víctor Araque] ; [itzultzailea, Xabier Armendariz] - Corpas, Edorta (Luzatutako eskua (Saure), 2021)
Ez al diozue inoiz zeuon buruari galdetu zer gertatuko litzatekeen pertsonaia historiko ospetsuenetako bat gure garaira ekarriz gero? Vicente Bucay zientzialariak, alkate baten interes ezkutuek bultzatuta, Isaac Newton klonatzea lortu du. Isaac laborategitik atera, eta familiako beste kide bat bezala hartzen dute. Laster, Newtonek telebistako lehiaketa barregarri eta anker batean nahastuta ikusiko du bere burua, beste pertsona ospetsu nabarmen batzuekin lehian. Baina, bere haserrealdietako batean, inoiz imajinatuko ez zuen zerbait deskubritzen duenean, jolastzat zuena, laster bihurtuko da bizirauteko ahalegin, non kanporatze bakoitzak etxera itzultzea baino zerbait gehiago dakarren. Bucay familia laguna salbatzen saiatuko da berandu baino lehen, nahiz eta horrek 24. mendera bidaiatzea ekarri. Fisikaria izateaz gain, denborako lehen bidaiaria izango da Newton. Klonak, robot neurotikoak, etorkizun distopikoak eta magia apur bat izango dira bidean topatuko dituzten oztopoetako batzuk, baina... ongiak irabaziko al du oraingoan, baita planetaren lehen hereneko gobernariak zuzendutako etorkizuneko polizia tropel batek eragotzi nahi duenean ere? Grabitazio unibertsalaren legearen aitzindariaz gain, gure belaunaldiko heroia izango al da Isaac Newton? Ikasiko al du behingoz Newtonek besteekin haserretzen isekarik jaso gabe? Ikus ezazu klixe gutxien duen gure orainaldiko komikian (eta agian, baita etorkizunekoa ere).