"Happening" bat kalean : Derrigorrezko Bigarren Hezkuntza 4 : proposamen didaktikoa / egileak, Carmen Pellicer, Martín Varela, Rosa López, Javier Bernal ; kolaboratzaileak, Fundación Trilema, Marta Isabel Pérez ; lankidetza teknikoa, Espainiako Maristen Konferentziako ERE taldea ... [et al.] ; [zuzenketa, Jabi Artaraz Bengoetxea ; itzulpena, Saretik Hizkuntza Zerbitzuak] - Varela, Martín; Bernal Ruiz, Javier; López Oliván, Rosa; Artaraz Bengoetxea, Jabi; Pellicer Iborra, Carmen (EIMA 1 (2021eko deialdia), 2021)
"Happening bat kalean DBH 4 - Proposamen didaktikoa" materiala Ibaizabalek argitaratutako Kumi proiektuaren barnean dago. Irakaslearen gidaliburua da hau. Kumi erlijio eskola berritzeko proposamena da, ikasgaia proiektuetan oinarritutako ikaskuntzatik planteatzen duten irakasle eta ikastetxeetara bideratutakoa. Garatutako proiektuek umeei esnatze erlijiosoan lagun egingo die Haur Hezkuntzatik hasita eta Bigarren Hezkuntzara arte. Parte hartzean oinarritutako metodologia aktiboa proposatzen da, ikasleek, pixkanaka, haien ikaskuntza eraiki dezaten.