Konpetentzia digitala (Eki Proiektua) - Ikaselkar (; Ikaselkar)
Egungo gizartean informazio-eta komunikazio-teknologiek duten garrantzia kontuan hartuz, gure Euskal Curriculumaren ezaugarrietako bat da konpetentzia digitalaren garapena ikas arlo guztietatik bideratzea. Helburua da ikasleak IKT baliabideen erabilera eraginkorra eta arduratsua egiteko gaitzea: zeregin bat diseinatu eta planifikatzean, informazioa kudeatzean, produktu digitalak sortzean, elkarlanean aritzean eta emaitzak komunikatzean. Ikuspuntu horretatik, konpetentzia digitala beste konpetentzien lorpenerako osagai bilakatzen da.
Keywords: Informazio eta komunikazioaren teknologia berriak (IKT); Konpetentzia digitalak; Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak