Berria ikasgela : Bikingoak Amerikan egon ziren Kolon baino 500 bat urte lehenago - Oiartzabal Azketa, Ainhoa; Berria (Egunkaria) (Andoain : Berria, 2021)
BERRIA Ikasgelak hezkuntza sisteman erabiltzeko askotariko edukiak eskaintzen ditu: irakurgaiak, bideoak, infografiak, audioak... BERRIA egunkariak landutako edukiak dira, azken urteotako argitalpen aukeratuetan oinarrituak.Ternuan aurkituriko zenbait eraikinetako egurra aztertuta, ondorioztatu dute duela 1.000 urte bazegoela han Eskandinaviako jendea. 993. urtean gertatu zen eguzki ekaitz bati esker zehaztu ahal izan dute noiz egon ziren han.
Material hau berria.eus webgunetik ekarria da.
Keywords: Bikingoak -- Zibilizazioa; Giza zientziak; Baliabide digitalak; Ikasmaterial osagarriak; Eduki digital didaktikoak; Erreferentzia-materialak