Fisika eta Kimika : DBH 4 [Ikaslearen liburua] / egilea, M.ª del Carmen Arróspide Román ; "maker" gunea M.ª de las Mercedes Manuel García ; esperimentatu Fisikan eta Kimikan, M.ª de las Mercedes Manuel García ; gainbegiratzaile teknikoa, Almudena Colorado Espinosa ; [itzulpena, Elhuyar hizkuntza eta teknologia] - Arrospide Román, María Carmen (Egizu gauzak gerta daitezen (Ibaizabal), 2021)
"Fisika eta Kimika DBH 4" materiala Ibaizabalek argitaratutako "Egizu Gauzak Gerta Daitezen" proiektuaren barnean dago. "Egizu Gauzak Gerta Daitezen" proiektua DBHrako Ibaizabalen proposamen berria da. Proiektu hau lau ideia nagusitan oinarritu dugu: Maker kultura aplikatzea ("Egizu zuk zeuk; egizu besteekin), talentua kudeatzea (konpetentzietan oinarritutako lana), digitalean heztea eta motibazioa sustatzea (gamifikazioaren bidez eta ikaslea ikaskuntza prozesuaren erdigunean jarrita).