Kartografia - Arregi Diaz de Heredia, Rikardo; Euskalgintza Elkarlanean Fundazioa ([S. l.] : Euskalgintza Elkarlanean Fundazioa ; [Irun] : Alberdania, 1998)
Kartografiak bere baitan biltzen du errealitateen eta irudimenaren arteko hartuemana: mapak ez dira errealitatea, baina errealitatearen irudi bat ematea dute helburu. Autorea errealitate baten, bere errealitatearen, kartografia egiten saiatu da liburuan. Asko eta askotarikoak dira errealitateak, bai, baina ez oso diferente; azken finean denok gara gizaki. Autorearena ez da besteen errrealitateetatik oso aldendurik egongo. Lurralde batzuk ondo marraztuta daude, sateliteen eta ordenadoreen bidez egiten diren modukoak dira: ahalik eta zehatzen. Beste batzuk, aldiz, zirriborroak, besterik ez. Terra Incognita franko agertzen da, halabeharrez, antzinako mapetan bezalaxe, nork ezagutzen du oso-osorik bere burua eta bere ingurua?
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek
Idazlan honek Joseba Jaka I. Literatur beka jaso du, poesia alorrean
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura