Lurraren semea - Rodríguez, Txani; Fernández, Nacho ([Legutio] : Saure, 2021)
Manuelek lagunekin eta familiarekin egindako bidaiek erakusten digute zein garrantzitsua den gure planeta eta ingurumena zaintzea. Munduko ibai eta ozeano gehienak bertara iristen diren hainbeste hondakinez kutsatuta daude, eta hori da, halaber, hainbat animalia espezieren iraungitzearen arrazoietako bat. Manuelek erakusten digu zein garrantzitsua den ibaietako zaborra biltzea, eta zenbat lor daitekeen planeta honetako biztanle bakoitzak gure aletxoa jartzen badugu. Bere bidaiei esker, egin beharko genukeenaz jakitun da mundua, eta, gutxi badirudi ere, egiatan, Lurra planeta hobea izateko ekarpen handia egiten du. Garrantzitsua da jakitea eta kontuan izatea gizakiak ez garela planeta honetan bizi garen izaki bakarrak, baizik eta animaliak ere planetaren parte direla. Horregatik, eta espezie-kopuru handi bat desagertzea saihesteko, kontu handiagoz jokatu behar dugu, batez ere birziklatzeko orduan, azken hori eta edukiontzi egokia aukeratze hutsa funtsezkoa baita. Horrela, gure hondakinekin kaleak zikintzea saihesten da, eta, beraz, itsasora eta gure ibai eta ozeanoetara iristea, horiek kutsatuz. Ingurumenari buruz eta planeta zaintzen ikasteko (egunez egun hobetzeko) aukerarik izan ez duten haur guztiek jarraitu beharreko adibidea da Manuel. Horrela, ahalik eta ondoen heziz, gure hondar ale txikia ekartzea lortuko dugu, planeta osasuntsu bat izatera iristeko.
Zeharkaldi urdina ; Tumbesera itzuli ; Uretara!
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Ingurumena -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Ingurumena -- -Zaintzea -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura