Arian ari / Patxi Zabaleta - Zabaleta, Patxi (Amaiur (Txalaparta), 1996)
Arian ari, 1959an hedatzen da Euskal Herriaren bihotzean dagoen Espainia eta Frantziaren arteko mugan. ETA sortu berri-berria da; fronte kulturaleko komando bati azterketa berezi bat egin dezan agindua eman dio buruzagitzak. Muga igaro behar eta horretarako kontrabandista sare baten laguntzaren premian aurkituko dira. Norberak ohartu beharko du bakoitzaren bizitza heriotzarekin bukatzen dena, guztiona den biziaren azalpen bat besterik ez dela. Herioa ez baita biziaren urrats bat baizik.