Hik hasi 261 : irakasleen zaintza (Lasarte-Oria : Xangorin, 2021)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Hau da unea: akordioaren ikasturtea hasi dugu. -Gai nagusia: "Irakasleen zaintza". -Elkarrizketa: Marina Garces "Oraina ulergaitza bihurtzen denean, etorkizunak existitzeari uzten dio, eta uste dut hori ari dela gertatzen gaur egun geletan". -Esperientziak: "Baso Bainu Zirkuitua naturan murgiltzeko". -Ekarpenak 1: "Beldur barik programaren eragina gazteen berdintasunaren aldeko jarreran". -Ekarpenak 2: "Ahalduntze Eskola. Gatazken bitartekaritza". -Galdeidazu: Pello Otxandiano: "Zein da EH Bilduren hezkuntza proposamena garai berrietarako?". -Argitalpenak -Proposamena: "Pump track-ak". -Atzeko atetik: Ekiñe Lopez Olabarria.
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2022ko deialdia)
2021/10/07
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak