Kameleoi bat eta haren bihotzaren kolorea - Orden, Marta; Escalada, Vanessa; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbo : Mezulari, 2020)
Dagoen lekuaren arabera azalaren kolorea aldatzen duen kameleoi baten istorio samurra da hau. Baina hori gertatzen zaionean, haren azalaren kolorea eta sentimenduak ez datoz bat... eta ingurukoek ez dute ezertxo ere ulertzen! Kameleoi baten istorio samurra da liburu honetan aurkituko duzuna. Gure kameleoiak ere, bere kideen antzera, lekuaren arabera aldatzen du azalaren kolorea. Baina arazoak dauzka janzten duen jantziaren kolorea eta sentitzen duena bat ez datozelako. Ondorioz, inguruan dituen guztiak nahasten dira haren gogo-aldartea identifikatu nahian, eta horrek tokiz kanpo sentiarazten dio.Pertsonaia honen bidez gure benetako ispilua bihotzaren barneko kolorean dagoela ikasiko dugu. Ez duzu istorio hau inoiz ahaztu nahiko! Kameleoi baten istorio samurra da liburu honetan aurkituko duzuna. Gure kameleoiak ere, bere kideen antzera, lekuaren arabera aldatzen du azalaren kolorea. .Baina arazoak dauzka janzten duen jantziaren kolorea eta sentitzen duena bat ez datozelako. Ondorioz, inguruan dituen guztiak nahasten dira haren gogo-aldartea identifikatu nahian, eta horrek tokiz kanpo sentiarazten dio.Pertsonaia honen bidez gure benetako ispilua bihotzaren barneko kolorean dagoela ikasikó dugu. Ez duzu istorio hau inoiz ahaztu nahiko!
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Emozioak eta sentimenduak; Kamaleoiak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak