Zientzialari (Neskuts Izagirre) : aintzinako DNA ikertzean iraganerako leiho bat irekitzen dugu - Izagirre, Neskuts; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: "Aintzinako DNA ikertzen dugunean iraganerako leiho bat irekitzen dugu". HItz hauekin azaltzen du Neskuts Izagirre UPV/EHUko Antropologia irakasleak zientziaren esparru hori zertan datzan. aintzinako DNAren ikerketari esker gizateriaren iraganaz jakin daitekeena azaldu digu. Kasu batzuetan, teknika honekin lortutako datuekin historiografian ezarritako paradigma batzuk zalantzan jarri dira, Neolitoaren hedapena Europan esate baterako.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Antropologia; Genetika; Sismologia; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak