Poli nire robota da - Mardaras, Arrate; Irigoien, Aritz (Berriozar : Denonartean, 2021)
Ipuina etorkizunean kokatzen da. Etxeko lan batek eskatuta, etorkizuneko mutiko batek lehenaldiko, hau da, gaur eguneko umeei nolakoa den bere bizimodua kontatuko die. Etorkizuneko balizko egoera batzuk erakutsiko ditu umeak (etxebizitzak, baratzeak, ikasketak, aisialdi/ jolasak) eta bere familiarekiko harremanak eta sentimenduak ere bai, gaur egunean sor litezkeen bezalakoak. Baina elementu berri bat ageri da: Poli, mutikoaren konpainia robota. Robotarekin duen harremana oso garrantzitsua da umearentzat.
6-8 urte (urdina)
Keywords: Familia harremanak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Robotak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak