Zientzialari (Gorka Azkune) : gizakiak egiten dituen ataza adimentsuak makinek egitea da helburua - Azkune Galparsoro, Gorka; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: adimen artifiziala gizakion adimena makinetan kopiatzeko saiakera da. Zer lortu da orain arte? Noraino iristea espero da? Zeintzuk dira esparru honetan dauden zalantza etiko nagusiak?Gorka Azkune Deustuko Unibertsitateko ikerlaria gai honetan aditua da. Ikus itzazu bere erantzunak gaurko bideoan.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Adimen artifiziala; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak