Zientzialari (Jon Mattin Matxain) : exoplaneten atmosferaren konposizioa argiari esker dakigu / Kultura Zientifikoko Katedra (EHU) - Matxain, Jon Mattin (EHUko Kultura Zientifikoko Katedra (Youtube kanala), 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: inoiz galdetu al diozu zure buruari nola jakin dezakegun zein den gure eguzki sistematik at dauden planeten atmosferaren konposaketa, bertara joateko gaitasunik ez badugu?Jon Mattin Matxain UPV/EHUko eta DIPCko ikertzaileak hori nola egiten den azaldu digu gaurko elkarrizketan. Gainera, berarekin solasean fenomeno horren eta gure ikusmenaren arteko harremana zein den ikasi dugu.