Zientzialari (Koldo Garcia) : lehen genoma irakurtzeko gai ginen, baina orain eraldatu dezakegu / Kultura Zientifikoko Katedra (EHU) - Garcia Etxebarria, Koldo (EHUko Kultura Zientifikoko Katedra (Youtube kanala), 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: CRISPR izenekoa genoma editatzea ahalbidetzen duen teknika berria da. Orain arte genoma irakurtzeko gai baginen, teknika honi esker posible da genoma eraldatzea. Aurkikuntza honek, jakina, ate ugari ireki ditu etorkizunera begira, baina era berean eztabaida etiko garranzitsuak piztu ditu.Gai honetaz gehiago jakiteko Koldo Garcia UPV/EHUko eta Biocruceseko ikertzailearekin izan gara. Berak CRISPRen jatorriaz eta aplikazioetaz hitz egin digu, eta auzi etikoak zeintzuk diren azaldu digu.