Zientzialari (Kepa Ruiz Mirazo) : biziaren jatorriari buruzko ikuspegia aldatu behar dugu - Ruiz Mirazo, Kepa; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: non eta noiz sortu zen bizia? Zeintzuk dira horri buruzko teoria nagusiak? Kepa Ruiz Mirazo UPV/EHUko ikertzaileak zientziak gai hauei buruz dakiena eta ez dakiena azaldu digu. Bere esanetan, biziaren jatorriari buruzko ikuspegia aldatu behar dugu.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Biologia; Biogenesia; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak