Zientzialari (Izaskun Elezgarai) : endokannabinoideak jomuga interesgarria dira terapeutikoki - Elezgarai, Izaskun; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: endokannabinoide sistemaren eta kannabisaren artean dagoen loturaz hitz egin du Izaskun Elezgarai Natur Zientzietako Ikertzaileak Ziantzialariren atal berri honetan. Endokannabinoide sistema zer den eta gure gorputzean dituen funtzio fisiologikoak azaldu ditu. Bere esanetan, endokannabinoideetan oinarritutako tratamenduak oso erabilgarriak izan daitezke hainbat gaitz osatzeko eta ikerketek aurrera egin ahala, gai honen inguruan dagoen estigmatizazioa aldatzen joango da.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Endokannabinoide sistema; Kannabisa -- Erabilera terapeutikoa; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak