Zientzialari (Iñaki Irizar) : bilduma zientifikoak zientziaren harrobia lantzeko egokiak dira - Irizar, Iñaki; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: bilduma zientifikoak orden, sailkapen eta helburu jakin batekin bildu eta gordetzen diren objetktuen bildumak dira. Arrokak, landareak, fosilak, animaliak...bilduma hauek era askotakoak izan daitezke eta bakoitzaren izaerak bilketa eta kontserbazio prozesu ezberdinak eskatzen ditu. Guzti honi buruz aritu da Iñaki Irizar Laboratorium Museoko ikerlaria Zientzialariren azken atal honetan. Bere esanetan, bildumen helburu nagusia ondorio zientifikoen bilaketa da, hala ere, ez da bakarra, objetktu zientifiko askok zeintzia kontzeptuak transmititzeko ahalmen handia baitute.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Bilduma zientifikoak; Kimika; Artea; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak