Altzearen liburubusa / [testua eta marrazkiak] Inga Moore ; [itzultzailea, Bakun SL (Amets Santxez Munain)] - Moore, Inga (Haurrentzako albumak (Ibaizabal), 2021)
Gauero, afaldu ostean, Altzeak bere familiari ipuin berri bat kontatzen dio, baina egun batean ez daki gehiago. Altze andreak bat irakurtzea proposatzen dio, baina bere etxean ez daukate libururik, bere auzokideek ezta ere. Altzea hiriko liburutegira hurbiltzen da eta batzuk hartzen ditu bere familia eta auzokideei irakurtzeko, gero eta arrakasta handiagoa du. Hainbestekoa da arrakasta, non autobus bat sortzea erabakitzen duen. Baina basoko animalia gehienek ez dakite irakurtzen. Astiro, astiro elkarri irakasten doaz. Dena den, Altzearen egongela jendez betetzen da gauero, inork ez dituelako berak bezain ondo kontatzen istorioak.