Zientzialari (Jon Legarreta) : Lurretik kanpo ez da ezagutzen bizia errazten duen atmosferarik - Legarreta, Jon; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: Zergaitik dira Eguzki Sistemako planeten atmosferak hain ezberdinak? Zer dira planeta gaseosoak eta harrizko planetak? zeintzuk dira Artizarra, Marte, Urano, Jupiter, Saturno edo Neptunoko atmosferen ezaugarriak? Galdera guzti hauek argitu dizkigu Jon Legarreta UPV/EHUko Zientzia Planetarien taldeko ikertzaileak Zientzialariren atal berri honetan. Bere esanetan, momentuz ez da ezagutzen Lurretik kanpo bizia erraztu dezakeen atmosferarik.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Astronomia; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak