Zientzialari (Kepa Sarasola) : hizkuntzalaritza konputazionalak giza lengoaia imitatzen du / Kultura Zientifikoko Katedra (EHU) - Sarasola, Kepa (EHUko Kultura Zientifikoko Katedra (Youtube kanala), 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: itzultzaile automatikoak, zuzentzaileak, bilatzaileak... Gure eguneroko bizitzan hizkuntzalaritza konputazionalean oinarritutako hainbat tresna erabiltzen ditugu. Haietaz gehiago jakiteko gai honetan aditua den ikertzaile batekin izan gara: Kepa Sarasola UPV/EHUko IXA taldeko ikertzailea.