Traidorea - Johnson, Pete; Larruzea, Regina (Bilbao : Desclee de Brouwer, 2021)
Tom, Mia eta Oliver neska-talde baten biktimak dira. Eskolatik etxerako bidean eraso egiten diete. Ez denez eskolan gertatzen, irakasleek ezin diete lagundu, eta ez diete ezer kontatu nahi beren gurasoei. Beraz, aukera bakarra baino ez dute: ordaintzea. Hori egingo dute hasieran. Baina neska-taldeak gero eta gehiago estutuko ditu. Presioa handituz doala, susmo bat zabaltzen hasiko da hiru lagunen artean: hiruretako bat neskei laguntzen ari ote da? Eta horrela bada, nor da... traidorea? Thiller zirragarrari hau txalotua izan da bullyingaren kontrako gaiak jorratzen dituelako. Eskola askotan erabili dute irakurgai gisa.
12 urtetik aurrera (horia)
Traitor
Keywords: Eskola-jazarpena; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak