Hemeretzi ipuin - Andersen, Hans Christian (1805-1875); Eguen, Martxel; Azpeitia, Juan; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 1997)
Sugeak txoriarekin nola, halaxe jokatzen du Andersenek irakurlearekin: erakarri, liluratu eta, bere egiten duelarik, gogoak ematen dion lekura eramaten du. Andersenen ipuinak haurrentzat dira helduentzat bezainbat, batzuk zein besteak harrapatzen ditu bere sareetan. Ipuinei darien umorea eta kutsu poetikoa haurren bihotz samurretara iristen den bezala, kontakizun gehienetan sumatzen den bikoiztasunak zer pentsa ematen dio jende helduari. Andersenek ipuingintzaren historiak eman duen alkimistarik handienak, ipuin amalgama koloreanitza eta zoragarria utzi digu. Hona hemen haren hemeretzi ipuin.
Keywords: Helduentzako Literatura