Monomioak : biderketak eta zatiketak / Jakindun (Jakindun (Youtube kanala), 2021)
Jakindun euskaraz eta doakoa den hezkuntza plataforma da; ikasleen eskura euskarazko bideoak jartzen ditu, azalpen errezekin, hobeto ulertzeko zailak egiten zaizkien (zaizkigun) ikasgaiak. Bideo honetan monomioekin jarraituko dugu, hauen arteko biderketak eta zatiketak hain justu ere. Kontuan izan, batuketak eta kenketak egiterakoan monomioen letrazko zatia eta baita esponentea ere, berbera izan behar dela. Kasu honetan aldiz, esponentea eta letrazko zatia ez dira zertan berdinak izan. Gogoratu ariketa hauek egin ahal izateko, potentzien propietateak ondo jakin behar dituzuela. Bideoan, azalpen txiki bat duzue gogorarazteko eta baita kanalean beste bideo bat ere monomiak azalduz.