Tene Lehiaketa 1990 - Tene lehiaketa 1990. Deba); Debako Kultur Elkartea; Deba. Udala (Donostia : Elkar, 1990)
Hiltzaile profesional hotza eta maite galduaren minez dagoen norbait, itsasoak dakarren gorpu begibako bat, eguna espaloian eserita speed pixka bat noiz lortuko ematen duten gazte batzuk, Txinako mandarina izan ondoren Debako zoroen ferian berragituriko astoa, gurasoen axolagabekeriaren artean Superman izan nahi duen mutikoa, semea gaixo duen aita alarguna, idazle ospetsu baten heriotza ikertzen duen kazetaria, gizonak ustekabean txorabiatzen dituen emakume misteriotsua... Hauek eta beste batzuk dira 1990eko Tene Lehiaketako ipuinen protagonistak. Zortzi idazle, nor bere estiloaz, nork bere ipuinaz mundu berri baten leihoa zabaltzen duela.
. Terreatzailea / Txelu Lekanda . Marioren Begia / Omar Nabarro . Dena oker zebileneko egun haietan / Luis Fernández . Nor da Periko Fortuna? / Anes Arrinda . Supermanen bostgarren urtebetetzea / Gaizka Arostegi . Gaixotasunaren marrazkian eguzkia urdina da / Joxe Mari Urteaga . Aldamarren heriotza ilunaren kasua / Manu López . Violeta Maitia / Lore Laspiur.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura