Itsaso zabalera! - Alfaro, Maialen; Itoïz, Mayana (Baiona : Elkar, 2021)
Istorioa bizitzeak aukera emanen dio haurrari bere gorputza entzuteko, konfiantza indartzeko, lasaitzeko... Igo itsasontzira eta etorri gurekin itsaso zabalera, ea zer aurkitzen dugun oraingoan! Lasaitasunez bildumak norberaren barne entzumena lantzen irakasten du, poliki-poliki norbere aberastasuna, berezitasuna eta altxorra argitaratzen lagunduz. Liburu hauen berezitasuna, istorio "aktiboak" izatea dela erran dezakegu. Istorio bat eta ariketa praktiko batzuk uztartzen baititu. Helduaren gidaritzaren laguntzaz, edo liburuko audioak entzunez, haurrak istorioan murgildu eta proposatutako ariketak egin ahalko ditu: bere gorputza entzuteko, tentsioak kanporatzeko, konfiantza indartzeko, arnasa hartzen ikasteko, lasaitzeko... Liburuarekin batera audio batzuk daude, CD edo QR Kode formatuan.
5 urtetik aurrera (urdina)
Euskararen Erakunde Publikoa eta Eusko Jaurlaritzaren laguntzarekin
Keywords: Laxatzea; Emozioak eta sentimenduak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak; Audioak; Audio-ipuinak; Audio-liburuak; Baliabide digitalak