Coraline - Gaiman, Neil; Neyret, Aurélie; Gabiria, Julen (Donostia : Elkar, 2021)
Coraline eta bere gurasoak antzinako etxe handi batera joan dira bizitzera. Hara joan eta hurrengo egunean, Coralinek bazterrak esploratzeari ekingo dio. Bertako txoko guztiak ikertu eta ate guztiak irekitzeari. Ate batek baina, adreiluzko pareta bat dauka atzean. Halako batean, ate hori gurutzatzea ere lortuko du, eta berearen berdina den etxe bat topatuko du korridorearen beste aldean. Berdina eta ia-ia hobea: gozoagoa da janaria, ugariagoak jostailuak... eta badira beste aita bat eta beste ama bat ere, bere gurasoen antzekoak, bera han betiko geratzea nahi dutenak.
12 urtetik aurrera (horia)
Coraline
Keywords: Beldurra; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak