Biziaren airaldia / Xavier Diharce "Iratzeder" - Iratzeder (1920-2008) (Saski naski (Gero-Mensajero), 2000)
"Biziaren airaldia" liburu honetan Iratzederren hainbat olerki jasotzeaz gain, bi antzezlan ere jaso dira. Hain zuzen, "Nere etxean hiru sorgin" eta "Harrapallu" lan ederrak. Egileak ohi duen estiloan idatzitako lan hauek guztiak altxor preziatua dira euskaltzale eta ikertzaileentzat, batik bat. Hala ere, ezin ukatu edozein irakurlerentzat ere gozagarriak direla oso.